Турнирът в Санкт Петербург започва без играч от топ 10, Агут е фаворит

от в 14:46 на 17.09.2017
Калоян Пламенов

Испанецът Роберто Баутиста Агут се явява като фаворитът на букмейкърите за триумф в турнира от сериите на ATP 250 в Санкт Петербург, Русия. 

Той е поставен под номер 1 в основната схема на 22-ото издание на надпреварата и ще почива в първия кръг, като във втория ще срещне чеха Жири Весели или бразилеца Роджерио Дутра Силва.

Тази година организаторите не успяха да повторят успеха си от миналата година, когато имаха трима играчи от топ 10, които се бореха за титлата в надпреварата, но конкуренцията отново не е толкова слаба.

Лошото обаче е, че само 3-ма играчи от топ 30 ще играят в турнира.

Организаторите успяха да убедят французина Жо-Вилфред Цонга да загърби турнира у дома в Метц и да играе на руска земя и именно той е вторият поставен в основната схема и ще стартира във втория кръг срещу Жоао Соуса от Португалия или играещия със специална покана представител на домакините Евгени Донской. 

В турнира участие ще вземат още Виктор Троицки, Фабио Фонини, Филип Колшрайбер, Душан Лайович, Гуидо Пея, както и чеха Иржи Весели, който преди години бе считан за голяма надежда, но така и не успява да оправдае огромните очаквания, които в родината му имаха към него. 

Със сигурност неприятна новина за домакините е, че в турнира няма да участват младите местни надежди Карен Качанов и Андрей Рубльов. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Турнирът в Санкт Петербург започва без играч от топ 10, Агут е фаворит Калоян Пламенов
Теми:  
роберто баутиста агут | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook