Тъжен край за 2-кратния шампион: Анди Мъри няма да може да се сбогува с любимия Уимбълдън

от в 14:21 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще ни лиши от присъствието на един от най-успешните тенисисти в историята на Шампионата. Анди Мъри се оттегли от турнира, който спечели през 2013-та и 2016-та година. В началото на сезона на трева тази година сър Анди показа защо неслучайно е един от най-добрите на трева, прекъсвайки негативната си серия от 9 поредни загубени сета, надвивайки над Алексей Попирин, в 3-сетов сблъсък.

Умората от този двубой определено изигра роля в следващата си среща, която бе срещу Джордан Томпсън в Куинс, тъй като тогава британецът получи контузия на гърба, поради което той се оттегли от двубоя при резултат 4:1 в полза на австралиеца. По негови думи той е загубил координация и сила си още преди мача.

Макар и този тип нараняване да е позната тема за британеца, то физическият му проблем след този мач оказа много по-сериозен от очакваното, поради което му се наложи да направи операция на гръбначния стълб, а надеждите му да зарадва местните си почитатели бяха живи в продължение на малко повече от 24 часа.

Въпреки че все още няма информация от мениджърите на Мъри, то екипът на Tennis TV обяви, че бившият номер 1 се оттегля от Уимбълдън, което означава, че няма да успее да се сбогува подобаващо с един от любимите си турнири, а на него му остава надеждата да се възстанови бързо и да успее да се сбогува с тениса по най-добрия възможен начин. Засега възстановяването се очертава да продължи 6 седмици, което означава, че е заплашено и участието му на Олимпийските игри, където той е част от отбора на Великобритания.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тъжен край за 2-кратния шампион: Анди Мъри няма да може да се сбогува с любимия Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | контузия | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook