Тъжно сбогуване за 5-кратния шампион в Куинс: Мъри издържа само 20 минути в 1/8-финалите

от в 20:08 на 19.06.2024
Елеонора Александрова

Анди Мъри обяви, че тазгодишното издание на The Queen's Club ще е последното за него на един от най-успешните турнири в неговата кариера. Бившият номер 1 е шампион в турнира започна успешно кампанията си в Лондон, надвивайки Алексей Попирин в 3-сетова драма, прекъсвайки негативната си серия от 4 последователни загуби и 9 поредни загубени сета, а днес той трябваше да се изправи срещу елиминиралия Холгер Руне, Джордан Томпсън.

Един от най-дългоочакваните мачове за деня обаче продължи едва 20 минути. При резултат 4:1 в полза на австралиеца, умореният от тежкия си 3-сетов сблъсък на старта, Мъри трябваше да се оттегли поради контузия на гърба.

Още в първия гейм на срещата, бившият номер 1 показваше признаци на физически проблеми. Мъките на именития тенисист продължаваха в следващите няколко минути, а това принуди британеца да  вземе медицинско прекъсване при резултат 2:1. Макар и след това да изглеждаше малко по-свеж, Мъри продължаваше да не играе на оптималното ниво от физическа гледна точка. Така той имаше силите да изиграе още само два гейма - и двата, спечелени от Томпсън и след 4:1 петкратният шампион на The Queen's Club се оттегли от мача.

По план Мъри трябва да участва на Уимбълдън и Олимпиадата, след което да прекрати кариерата си, а ние стискаме палци той да бъде възстановен и да се сбогува достойно с публиката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тъжно сбогуване за 5-кратния шампион в Куинс: Мъри издържа само 20 минути в 1/8-финалите Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | куинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook