Убедителен Зверев сломи съпротивата на квалификант и продължава напред

от в 14:52 на 02.06.2021
Владислав Риждов

Александър Зверев показа че е забравил драмата срещу Оскар Оте в първия си мач и днес бе далеч по-убедителен срещу друг играч, преминал през пресявките. Саша надигра в последователни сетове Роман Сафиулин - 7:6(4) 6:3 7:6(1) и си гарантира продължаването напред в Ролан Гарос.

Квалификантът от Русия показа равностоен тенис в хода на първата част и имаше своите шансове, но не успя да се възползва от тях. Двамата поддържаха паритета до самия край на частта, когато Зверев наложи волята си и реализира ценен пробив, след като в самото начало на срещата бе пропуснал два шанса за брейк. Германецът обаче не съумя да затвори сета на собствено подаване и двамата изиграха тайбрек. В него световният номер 6 започна по-добре, повеждайки с два минипробива и аванс от 4:1. Сафиулин върна единия от двата минипробива преди смяната на полетата, ала след това Саша не допусна изненада и сложи точка на сета след две директни точки от начален удар.

Колебанията в играта на по-високоранкирания от двамата позволиха на 23-годишния руснак да поведе с пробив и 3:1 в геймовете в началото на втората част. Впоследствие Сафиулин не можа да оползотвори преднината, която си бе изградил, а Зверев редуцира непредизвиканите грешки и заигра по-солидно. Саша направи пълен обрат в сета, печелейки пет последователни гейма, за да се доближи само на сет от успеха.

В началните минути на третия сет Сафиулин отново бе главното действащо лице на корта. Без да поема сериозни рискове в играта си, руснакът проби на нула съперника си, а след това затвърди за 4:1. По всичко изглеждаше, че той е способен да вземе частта в своя полза и да окаже максимална съпротива на Зверев, но подобно на втория сет, квалификантът не задържа за дълго водачеството си и Зверев възстанови паритета. До края никой от двамата не загуби подаването си, а в тайбрека шампиона от Мастърса в Мадрид бе безкомпромисен, давайки само точка на опонента си.

В следващия си мач Зверев ще се изправи срещу победителя от двубоя между сърбите Миомир Кецманович и Ласло Джере.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителен Зверев сломи съпротивата на квалификант и продължава напред Владислав Риждов
Теми:  
александър зверев | Обзори | ролан гарос | роман сафиулин

Коментари





Следвайте ни в Facebook