Убедителна Радукану този път не срещна проблеми и е четвъртфиналистка в Клуж

от в 18:12 на 28.10.2021
Мирела Николова

Ема Радукану, която вдигна своя първи трофея от Шлема, преди да е записала дори една победа на ниво WTA, вече е четвъртфиналистка на WTA 250 надпреварата в Клуж. Това стана факт след днешния успех на британката над представителката на домакините Ана Богдан, дошъл след категоричното 6:3 6:4. Шампионката от US Open бе по-стабилната на корта от първата до последната точка в двубоя и заслужено продължава към следващата фаза на турнира, където ще се изправи срещу 19-годишната украинка Марта Костюк.

Началните геймове изиграха решаващата роля за съдбата на първия сет, тъй като Радукану бе изправена пред 3 брейкбола още в дебютното си подаване, но въпреки това съумя да ги спаси и впоследствие на свой ред проби на 0, за да си осигури комфортна преднина от 3:0. От там насетне тийнейджърката не позволи на съперничката си да получи шанс за връщане на допуснатия брейк, записвайки откриващата част срещу своето име.

Британката пренесе устрема си и във втория сет, когато отново поведе рано с пробив преднина, ала последваха силни минути за местната представителка, която успя да обърне резултата от 0:2 до 3:2 в своя полза. Сервисът на Богдан обаче продължи да не бъде на необходимото ниво, което предоставяше инициативата в ръцете на нейната противничка и в седмия гейм Радукану отново излезе напред с пробив. Този път тя бе крайно убедителна и опази аванса си до края на сета, което означаваше и край на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителна Радукану този път не срещна проблеми и е четвъртфиналистка в Клуж Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | клуж | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook