Убиец на гиганти: Накашима сломи и бронзовия олимпийски медалист, след като отстрани Руне!

от в 01:43 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Брендън Накашима е първият непоставен 1/8-финалист на US Open. Световният номер 50 даде сериозна заявка на старта, отстранявайки Холгер Руне, а днес преодоля съпротивата на бронозовия медалист от Олимпиадата в Париж - Лоренцо Музети - 6:2 3:6 6:3 7:6(4) за 3 часа и 13 минути игрово време.

Така непоставеният играч се превърна в третия американец, който продължава към тази фаза на надпреварата, присъединявайки се към Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, а в следващата фаза го очаква среща с един измежду Александър Зверев и Томас Мартин Ечевери.

Така Накашима за втори път в кариерата си ще играе във втората седмица на "мейджър" състезание, а освен това при новото обновяване на ранглистата ще бъде минимум под рекордното за него 41-во място, след като беше изпаднал от топ 100 на света в началото на настоящия сезон.

Стартът беше мечтан за местния любимец, който не загуби нито точка в откриващите си две подавания и същевременно се откъсна напред с два брейка за аванс от 4:0. Впоследствие световният номер 18 стабилизира изявите си, но беше твърде късно за направата на някакъв по-сериозен обрат и откриващата част бързо завърши с успех на аутсайдера.

Музети продължи да надгражда в представянето си по време на втория сет и веднага взе пробив аванс. Италианецът вкара в употреба своя марков бекхенд по правата и често матираше съперника си с перфектно изпълнени къси топки, а Накашима нямаше отговор на всичко това и скоро имахме равенство в общия резултат.

Третата част вървеше напълно равностйно до 3:3 гейма, когато полуфиналистът от Уимбълдън се сдоби с първия брейкбол от началото на сета, но американецът не трепна и не само измъкна подаването си, а оттам насетне не загуби нито гейм повече, за да поведе с 2:1 в отделните части.

Бронзовият медалист от Париж веднага отвърна на удара и изглеждаше гарантирано, че ще гледаме пети сет, имайки предвид, че фаворитът поведе с 4:0 в началните минути на 4-ия сет. Тогава обаче се заредиха серия от оспорвани геймове, като непоставеният тенисист някак съумяваше да спечели всеки един от тях и обратът беше налице, за да отчетем поредно голямо име, което напуска тазгодишния US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Убиец на гиганти: Накашима сломи и бронзовия олимпийски медалист, след като отстрани Руне! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | брендън накашима | лоренцо музети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook