Убиец на гиганти: Роджърс записа 13-та победа над "мейджър" носителка в кариерата си

от в 06:33 на 03.08.2022
Мартин Петков

Шелби Роджърс за поредна година не блести с представянето в WTA Тура, като сред резултатите ѝ не виждаме едва един полуфинал на ниво 250. Американката обаче има честта да е една от малкото тенисистки, които при срещите си с най-добрите в спорта показват върховия си тенис. Световната номер 45 през днешния ден даде старт на турнето в родината си с надпреварата в Сан Хосе, където още в първия кръг трябваше да срещне шампионката от US Open 2019 - Бианка Андреску.

Сблъсъкът определено затвърди очакванията за сериозна битка между двете състезателки от Северна Америка, но за огромно съжаление на феновете по трибуните, интригата в мача не се задържа в продължителен период от двубоя, след като болки в областта на гърба тормозеха Андреску, за която впоследствие стана ясно, че проблемите не са от днес и предстои да се подложи на ядрено магнитен резонанс, относно изясняване на ситуацията с травмата си. Роджърс несъмнено бе облагодетелствана от постепенно влошаващото се състояние на съперничката си и далеч по-лесно от предвижданото стигна до крайния успех в срещата - 6:4 6:2. За световната номер 45 във втори кръг предстои да се изправи срещу топ поставената в схемата Мария Сакари.

Началните моменти от двубоя загатнаха, че канадката не се чувства в оптимална физическа форма, но благодарение на добро сервиране при важните точки съумя да спаси три брейкбола в първите си две подавания и запази позицията си на корта. Състоянието на Андреску се влоши значително в петия гейм, когато под въздействието на болката световната номер 54 допусна пробив. Роджърс първоначално повлияна от проблемите на канадката грешеше често и дори бе пред угрозата да загуби предимството си в резултата, но не допусна признаците на нервност да я обземат и се поздрави с триумф в откриващия сет.

Втората част имаше благополучен старт за американката, която на бърза ръка си осигури ранен пробив аванс и се виждаше като победител в сблъсъка. Непосредствено в средата на сета шампионката от Шлема направи последен напън да се завърне в резултата и разполагаше с брейкбол, ала до нещо повече не се стигна, преди да станем свидетели на удвояване на преднината от местната представителка, която необезпокоявана затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убиец на гиганти: Роджърс записа 13-та победа над "мейджър" носителка в кариерата си Мартин Петков
Теми:  
wta | бианка андрееску | сан хосе | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook