Участието на Роджър Федерер на Мастърса в Мадрид е под въпрос

от в 07:11 на 15.04.2021
Тея Кръстева

Съобщава се, че Роджър Федерер ще пропусне Mutua Madrid Open 2021 преди началото на Откритото първенство на Франция.

Наскоро 20-кратният шампион от турнирите на Големия шлем се завърна в Тура след 14-месечна пауза, записвайки победа над британеца Дан Еванс. Федерер не планира да пропусне Откритото първенство на Франция през 2021-а, но със сигурност швейцарецът би искал да направи няколко "тренировки" на червени кортове преди надпреварата. Първоначално идеята бе предварителният турнир, в който Маестрото ще вземе участие като подготовка за Шлема, да бъде Мастърс състезанието в Мадрид, но предвид отлагането на Roland Garros, тази си подготовка Федерер може да проведе някъде другаде.

Защо му е на Федерер да пропуска Мастърса в Мадрид?

Откритото първенство на Франция бе отложено и ще започне 7 дни по-късно: на 30-ти май. Това освобождава една седмица и дава шанс на Маестрото да вземе участие в турнира Geneva Open от категорията ATP 250, който започва на 17-ти май и приключва на 22-ри.

Надпреварата в Женева би предоставила на швейцареца лесен жребий, с който той да изиграе своите така желани двубои. Освен това турнирът се провежда в родната страна на Маестрото, което също би изиграло важна роля в решението му. Затова не би било голяма изненада, ако Федерер пропусне Мастърса в Мадрид и вземе участие в Женева.

Миналата седмица името на 20-кратния шампион от Шлема се появи в предварителните списъци на надпреварата в Мадрид, но с оглед на това колко оспорвана ще бъде битката в испанската столица, участието на Маестрото там би се оказало труднопреодолима задача, имайки предвид, че Роджър съвсем скоро се завърна на корта.

Едва ли Роджър Федерер търси конкуренция в момента. Той би искал да изиграе възможно най-много двубои, преди да се завърне на кортовете в Париж.

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участието на Роджър Федерер на Мастърса в Мадрид е под въпрос Тея Кръстева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook