Участието в Куинс приключи: Григор и Еванс напуснаха турнира на двойки след обрат

от в 22:13 на 15.06.2022
Владислав Риждов

Григор Димитров започна по прекрасен начин сезона си на трева, надигравайки Камерън Нори на турнира в Куинс. За съжаление обаче, след като родният ни представител по-рано днес допусна двусетово поражение от Ботик Ван Де Зандсхулп, което го остави на крачка от осминафиналите, Григор трябваше да претърпи второ поражение в рамките на деня. Димитров, който си партнира с местния любимец Даниел Еванс в надпреварата на двойки, регистрираха обрат срещу американците Томи Пол и Тейлър Фриц, което означаваше и край на участието на нашия сънародник в турнира - 6:2 (3)6:7 6:10.

Срещата започна със сервис на родния ни състезател и въпреки че Димитров и Еванс бяха поставени под известно напрежение, спечелиха гейма си. Американското дуо отговори дори с още по-категорично подаване, за да изравнят резултата, само че българинът и неговият съотборник много бързо изложиха на показ добрите си ретури и майсторска игра на мрежата, извоювайки си първи пробив, преди уверено да затвърдят своето преимущество - 4:1. Българо-британският отбор продължи да играе с настроение и беше много близо до това да реши съдбата на откриващата част след прецизните докосвания от страна на най-добрия ни състезател, но Фриц и Пол запазиха надеждите си живи. Все пак до края ситуацията остана под тоталния контрол на Григор и Еванс, които си подпечатаха успеха в откриващата част, спечелвайки поредното красиво разиграване в двубоя.

Силите се изравниха в началото на втория сет, като Фриц и Пол стабилизираха представянето си, а двете двойки не спираха да показват солиден тенис. Доминиращи обаче бяха сервиращите и нито един от двата отбора не съумя да вземе сервис гейма на другия, което доведе до това паритетът да остане в сила до самия край на частта, за да се стигне до съвсем логичен тайбрек. Той започна с минибрейк за представителите на САЩ, чийто аванс се увеличаваше с бързи темпове и така двамата поведоха с 5:0, преди сблъсъкът да се насочи към шампионски тайбрек до 10 точки. В него американският дует използва по отличен начин импулса в играта си и бързо се устремиха към крайната победа, повеждайки с 7:3. Димитров и Еванс обаче не се дадоха без битка и впоследствие се доближиха на две точки от своите опоненти, но Фриц и Пол останаха достатъчно концентрирани и сложиха точка на спора в този така оспорван двубой с безгрешен смач от страна на световния номер 35.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участието в Куинс приключи: Григор и Еванс напуснаха турнира на двойки след обрат Владислав Риждов
Теми:  
атп | бг тенис | григор димитров | даниел еванс | куинс | обзор | тейлър фриц | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook