Участниците в Монреал: Григор в компанията на Джокович Алкарас, Синер и Зверев (пълен списък)

от в 13:41 на 13.07.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на твърди кортове вече чука на вратата, а с това и излезе списъка с участници на един от най-големите турнири на хард, а именно "Мастърс" състезанието в Монреал.

Въпреки злощастната контузия, спряла кампанията на Григор Димитров в Уимбълдън, българинът фигурира в списъка с участници, а на нас ни остава надеждата да се възстанови достатъчно бързо, за да го видим обратно на корта за надпреварата в Канада. Първата ни ракета също така е заявил участие и на ATP 500 турнира във Вашингтон (29 юли - 4 август), където ще е поставен под номер едно, но там нещата са под сериозен въпрос заради разкъсването на адуктора му и сякаш изглежда по-вероятно завръщането на нашия сънародник да се състои в Монтреал.

Канадският Мастърс не е сред най-любимите за Григор, който цели пет пъти е отпадал още преди осминафиналната фаза, но българинът все пак може да се похвали с полуфинал от 2014-та година (където отстъпва на шампиона Жо-Вилфред Цонга), както и на още два четвъртфинала (през 2016-та и 2018-та).

Надпреварата в Монреал се очертава да е една от най-силните за годината. Причината се крие в това, че имената на всички представители на топ 43 фигурират в списъка, а шампионът от 2022-ра, Пабло Кареньо Буста, който в момента е под номер 799 в световната ранглиста, ще играе с защитен ранкинг. Това означава, че Димитров ще е 10-ти поставен в основната схема, а предстои да разберем дали някой измежду Рафаел Надал и Ник Кирьос ще се включи в основната схема чрез "уайлд кард".

Турнирът ще се проведе от 6-ти до 12-ти август, а тази година шампионът ще прибави над 1 милиона долара в сметката си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Участниците в Монреал: Григор в компанията на Джокович Алкарас, Синер и Зверев (пълен списък) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | карлос алкарас | монреал | новак джокович | списък | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook