Удар за домакините: Голямата надежда Дрейпър не взе нито сет срещу сънародник на Уимбълдън

от в 20:53 на 04.07.2024
Габриел Илиев

Камерън Нори спечели категорично мача си от втория кръг на Уимбълдън срещу Джак Дрейпър със 7-6 6-4 7-6. Сблъсъкът привлече огромно внимание от британските фенове след като се изправиха първата и втората ракета на Великобритания в директен сблъсък. Двамата влязоха в двубоя в напълно противоположна форма, като Джак Дрейпър в момента е на най-високата позиция в кариерата си, а Камерън Нори е записал едва 17 победи в последните си 30 мача и наскоро загуби от играч извън топ 700 на Чаланджъра в Нотингам.

По време на първия сет не станахме свидетели на нито един пробив от страна и на двамата. Те успешно спечелваха своите подавания, като дори недопуснаха нито една възможност за пробив от своя съперник. Разликата беше направена в тайбрека, където Нори съумя да го спечели категорично със 7 на 3 точки.

През втория сет възходът на Нори продължи след като той спечели 4 последователни гейма. Голяма заслуга затова бяха и допуснатите непредизвикани грешки от Дрейпър. Именно сервисът на двамата направи разликата във важните моменти след като Дрейпър допусна 3 двойни грешки, които допринесоха и за пробивите в неговия сервис. Макар и да изглеждаше, че е загубил надежда за обрат, първата ракета на Великобритания успя да върне единия от двата пробива в шестия гейм на втория сет, правейки резултата 2-4. Това обаче не бе достатъчно след като бившия номер 8 успя да вземе своите подавания до края на сета и спечели с 6-4.

Третият сет много наподобяваше първия с разликата, че видяхме пробиви в него. Дрейпър успя да изкове изключителна голяма преднина, повеждайки с 5-2 и сервирайки за сета, но загуби своето подаване на нула и отново се стигна до дълъг 13-ти гейм. В последвалия тайбрек, Камерън Нори отново показа, че се справя по-добре с напрежението и взима по-важните точки. Макар и Дрейпър да спаси мачбол при 5-6, бившия полуфиналист на Уимбълдън успя да затвори мача в последователни сетове.

Следващото изпитание за Камерън Нори в третия кръг ще се определи тази вечер в сблъсъка между Александър Зверев и Маркос Гирон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Удар за домакините: Голямата надежда Дрейпър не взе нито сет срещу сънародник на Уимбълдън Габриел Илиев
Теми:  
atp | джак дрейпър | камерън нори | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook