Ударът на турнира: Джари смрази Циципас с фамозен прехвърлящ удар между краката (видео)

от в 06:22 на 17.05.2024
Калоян Соколов

Николас Джари се доказва освен като отличен играч и като също толкова добър "shotmaker". Единичните отигравания на чилиеца все по-често попадат в световния видеообмен и му печелят множество нови фенове, като всички може да си спомните колко френетична беше подкрепата към него на изминалия Мастърс в Маями. Чилиецът безспорно спечели приза за най-добър удар на Мастърса в Монте Карло, където изпълни печеливш бекхенд смач от дъното на корта, с който остави на място Томас Мартин Ечевери, само че това беше едиствената утеха на Джари в случая, защото той загуби въпросната среща.

Вчера пък световният номер 24 можеше да има всичко, което пожелае, защото отново направи нещо много рядко виждано по кортовете, но също така се поздрави и с победата над Стефанос Циципас на турнира в Рим, за да се класира за своя дебютен Мастърс 1/2-финал, където тази вечер го очаква тежък сблъсък с американеца Томи Пол който вече отстрани Хуберт Хуркач и действащия шампион Даниил Медведев.

Самото изпълнение от ракетата на южноамериканеца дойде в петия гейм на първи сет, когато Циципас беше на само една точка от това да поведе с 4:1 и наглед беше направил съвърешната комбинация от къса топка и лоб, само че двуметровият чилиец демонстрира завиден демараж, за да достигне до топката и ни дари с миг не тенис гениалност, изпълнявайки перфектния прехвърлящ удар между краката, който беше абсолютно недостижим за шампиона от Монте Карло.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ударът на турнира: Джари смрази Циципас с фамозен прехвърлящ удар между краката (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | любопитно | Николас Джари | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook