Ударът на турнира: Рууд почете Мъри, а той го предупреди, че ще остане без става

от в 17:52 на 29.08.2024
Калоян Соколов

Каспър Рууд беше отговорен за точката на вчерашния ден, която също съдържаше уинър след смач на съперника, както и изпълнението на Григор Димитров срещу Ринки Хиджиката. но тук имахме поредица от феноменални защитни удари, докато стигнем до този момент. Бившият финалист се изправи срещу Гаел Монфис, който през последните седмици играе отново най-добрия си тенис.

Вчера обаче френският ветеран имаше сериозни проблеми да се справи с влагата в Ню Йорк и много скоро се оказа догонващ с 0:2 сета, като дори обмисляше да напусне корта. Вместо това обаче "Ла Монф" изглеждаше напълно преобразен в остатъка на двубоя и изглеждаше много близо до изравняването на общия резултат, вкарвайки четвъртия сет в тайбрек.

Точно тогава дойде и въпросното отиграване на Рууд, което му помогна да поведе с 3:0 в 13-ия дълъг и така до голяма степен да пречупи съпротивата на своя опонент. Монфис напълно контролираше нещата в зрелищната точка, поемайки инициативата с отличен скъсен форхенд диагонал и оттам насетне непрекъснато разкарваше своя съперник от единия в другия ъгъл на неговата половина, но скандинавецът отрази драйв воле, смач и накрая контрира успешно изключително несериозно изпълнения втори удар над глава от страна на бившия номер 6.

Рууд пък веднага направи паралел с това как доскоро сър Анди Мъри мъчеше съперника си по същия начин, връщайки всяка една топка и реши да му посвети своето отиграване, заявявайки, че бившият номер едно липсва на всички през тази година в Ню Йорк.

"Прекрасно е да видя това! Каква точка само! Ще трябва обаче да те предупредя, че ако продължиш да правиш това за период от няколко години, то ще завършиш с метална тазобедрена става като мен - отговори шеговито бившият шампион на US Open, който прекрати кариерата си на Олимпиадата в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ударът на турнира: Рууд почете Мъри, а той го предупреди, че ще остане без става Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | анди мъри | каспър рууд | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook