Уго Юмбер е първият финалист в Антверпен!

от в 19:47 на 24.10.2020
Диана Андреева

Въпреки няколко сериозни спада в играта си, Уго Юмбер не позволи да се поддаде на напрежението и е първият финалист в Антверпен! Французинът се нуждаеше от 3 часа и 12 минути на корта, за да успее в крайна сметка след 4:6 7:6(7) 6:4 да се справи с Дан Еванс. По този начин утре световният номер 38 ще излезне в спор за титлата, като негов опонент ще бъде победителят в мача между първата ни ракета Григор Димитров и Алекс де Минор, който ще започне малко по-късно днес.

Това беше дебютен двубой на ниво ATP между тях, като благодарение на това, че вкара по-голям процент първи сервис и беше по-категоричен във важните моменти, младокът успя да се пребори, въпреки всички трудности. По този начин французинът се класира за втория си финал в кариерата, след като в началото на годината триумфира на турнира в Оукланд, достигайки до дебютна титла.

В първата част и двамата трудно намериха ритъма си на игра, поради което срещнаха известни трудности на старта, разменяйки си по един пробив. Щом сервираше за 3:2 в своя полза, Юмбер отново се пропука. Въпреки че вдигна много нивото си, младокът така и не съумя да навакса изоставането си, с което предаде откриващия сет.

Втората част започна много добре за Уго, като той беше почти безгрешен. Младокът пласираше ударите си перфектно по целия корт и така не остави никакви шансове на Дан, повеждайки с 3:0. Въпреки че имаше два нови брей бола, за да поведе с 4:0, французинът сякаш спря да играе - първо загуби гейма, а впоследствие и допусна да бъде изравнен в резултата.

Последваха няколко равностойни минути и така се стигна до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Еванс първи успя да излезне с брейк преднина, но авансът му бързо бе заличен. Благодарение на нов пробив, Дан си осигури три мач бола. Изненадващо или не, великобританецът не успя да спечели нито една от точките, като дори и допусна двойна грешка.

Впоследствие Еванс си осигури нова точка за спечелване на мача, но след поредното невероятно отиграване на французина, резултатът се изравни. Юмбер не позволи този тайбрек да продължи още дълго, затваряйки го в своя полза с 9:7.

Решаващия сет се разви подобно на първата част, само че в полза на младока. Пробив в първия гейм в полза на Юмбер беше решителен за изхода на двубоя, тъй като независимо че имаше три брейк бола, Еванс така и не успя да навакса изоставането си и така предаде мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уго Юмбер е първият финалист в Антверпен! Диана Андреева
Теми:  
дан еванс | уго хъмбърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook