Уилямс е аут от W&S Open; Осака се справи с Ястремска и продължава напред

от в 11:21 на 26.08.2020
Диана Андреева

Серина Уилямс е аут от Western & Southern Open, след като отстъпи на Мария Саккари. Гъркинята победи 23-кратната шампионка от Големия шлем с 5:7 7:6(5) 6:1 и така достигна до четвъртфиналите на турнира.


38-годишната Уилямс поведе с 5:2 в откриващия сет, но Саккари съумя да изравни. Все пак американката отново вдигна нивото на играта си и успя да добави частта на сметката си.


Саккари


Уилямс изостана с 3:1 във втория сет, преди да натисне опонентката си, достигайки 5:3 в своя полза, с което сервираше за мача, но точно тогава нещата започнаха да се разпадат за американката. 


Световната №21 Саккари вкара сета в тайбрек, който успя да спечели и така да изравни сетовете за 1:1. В решаващата част гъркинята поведе с 5:0 и завърши мача с мощен форхенд за 6:1.



След това тя сподели, че не е играла добре, но е възхитена от победата над третата поставена. Днес Саккари ще се изправи срещу Йохана Конта, която надделя над Вера Звонарева с 6:4 6:2.


По-рано през вчерашния ден Наоми Осака показа стабилна игра от сервис, благодарение на което победи Даяна Ястремска с 6:3 6:1. Така японката преминава към четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Анет Контавейт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс е аут от W&S Open; Осака се справи с Ястремска и продължава напред Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook