Уилямс сложи край на приказката на Пиронкова в САЩ

от в 21:34 на 09.09.2020
Мирела Николова

Българската гордост Цветана Пиронкова се представи великолепно в четвъртфиналния мач на US Open срещу Серина Уилямс, но отстъпи пред носителката на 23 титли от Големия Шлем с 4:6 6:3 6:2. Това беше пета среща между двете, като до този момент американката бе загубила едва 2 сета в преките им двубои. За място на финала тя ще спори с победителката от мача между Виктория Азаренка и Елизе Мертенс.



Цвети навлезе в мача уверено и успяваше да печели дългите разигравания от дъното на корта, насочвайки ударите си изключително прецизно. Макар да сервираше отлично в откриващите геймове, Серина беше първата, която инкасира пробив след блестящ уинър от форхенд на българката. Нашето момиче запази високото ниво в играта си и до края на сета, като в деветия гейм достигна и до два сетбола на ретур, които обаче не успя да материализира. Въпреки това Пиронкова нямаше проблеми да затвори частта на свой сервис за 6:4.



Вторият сет започна по възможно най-добрия начин за пловдивчанката, която съумя да осъществи пробив още в първото подаване на противничката си. Американката обаче подобри значително играта си и реализира моментален рибрейк. Последваха два гейма, в които сервиращите бяха притиснати до стената, но показвайки хладнокръвие, успяха да се измъкнат от трудната ситуация. Пиронкова продължи да играе агресивно и да оказва натиск върху сервисите на Серина, но поставената под номер 3 в турнира не позволи да се стигне до брейкбол. В осмия гейм обаче няколко неприятни грешки костваха на Цвети пасив от 0:40 и след много изтощително и дълго разиграване пробивът беше налице. Той се оказа достатъчен за бившата водачка в световната ранглиста, която подпечата втория сет с ас и изравни сетовете – 6:3.



В третата част и двете тенисистки показаха страхотен тенис, максимално изчистен от грешки. Уилямс стартира много убедително и още в първия гейм станахме свидетели на здрава битка, която се увенча с успех за американката, и тя осъществи ранен пробив. В следващите два гейма сервиращите изпитаха известни затруднения, но никоя от двете не успя да се добере до брейкбол. В средата на сета Цвети започна да предприема рискове, които понякога й донасяха печеливши удари, но често бяха причина и за непредизвикани грешки. В седмия гейм 6-кратната шампионка на Откритото първенство на САЩ съумя да извлече най-доброто от играта си и реализира втори решителен пробив. Тя не срещна трудности в подаването си и се поздрави с крайната победа – 4:6 6:3 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс сложи край на приказката на Пиронкова в САЩ Мирела Николова

Коментари





Следвайте ни в Facebook