Уимбълдън 2024: Рекорден награден фонд, специални гости и датата на тазгодишния жребий

от в 09:02 на 14.06.2024
Калоян Соколов

Уимбълдън обяви рекорден награден фонд на стойност от 50 милиона паунда. Тазгодишните шампиони на "свещената трева" при мъжете и жените ще прибавят 2,7 милиона паунда към банковата си сметка, докато финалистите ще трябва да се задоволят с 1,4 милиона. Мъжките и женските двойки ще бъдат стимулирани с 12% ръст в наградния фонд, а играчите в инвалидни колички ще бъдат увеличени на 16 при синглите и 8 отбора при двойките, като тези състезатели ще се борят за общата награда от 1 милион паунда.

Интересното е, че ставаме свидетели на двойно парично увеличие през последните 10 години, тъй като наградният фонд през 2014-та е бил 25 милиона паунда. Самият турнир ще се проведе между 1-ви и 14-ти юли, а още другата сряда ще разберем кои състезатели ще получат "уайлд кард" за основната схема. Квалификациите ще стартират на 24-ти юни, а жребият ще се проведе на 28-и (точно след две седмици). 

Специални гости на надпреварата пък ще бъдат бившите шампиони  Андре Агаси, Кончита Мартинес, Крис Евърт и 4-кратния финалист Кен Розуел.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уимбълдън 2024: Рекорден награден фонд, специални гости и датата на тазгодишния жребий Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook