Уимбълдън: Томова срещу китайката, която я победи на РГ; 5-тата поставена чака във 2-ри кръг

от в 12:03 на 28.06.2024
Калоян Соколов

Уимбълдън е най-успешният "мейджър" турнир в кариерата на Виктория Томова. Българката постига именно на "свещената трева" своята първа победа в основната схема на турнир от Големия шлем и общо три пъти е преминавала успешно през откриващото си препятствие в Лондон. Този път обаче Вики има пълното право да мечтае за първо класиране в третия кръг на надпревара от Шлема, имайки предвид нейната страхотна форма през последния месец, която я отведе до 12 победи в последните ѝ 15 срещи, а днес българката ще играе за влизане в своя дебютен WTA финал, изправяйки се срещу Дона Векич на 1/2-финалите в Бад Хомбург.

Жребият за Уимбълдън пък не беше никак благосклонен към първата ни ракета при дамите, която попадна в горната половина на схемата и на старта ще премери сили с китайката Ксиню Уанг, срещу която има само една победа в общо 4 срещи. Световната номер 40 отрази 10 мачбола срещу Томова на турнира в Мадрид, а впоследствие я отстрани и във втория кръг на Ролан Гарос.

Ако родната ни представителка съумее да вземе реванш от азиатката, то във втори кръг по всяка вероятност ще премери сили с шампионката в Берлин и пета поставена Джесика Пегула, а първата поставена на пътяа на американката е местната представителка Кейти Болтър, която отстрани родната ни представителка през миналата година. В същата осмина също така попаднаха Елина Свитолина и 2-кратната финалистка Онс Жабер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Томова срещу китайката, която я победи на РГ; 5-тата поставена чака във 2-ри кръг Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook