Уимбълдън: Музети сломи френската машина за асове и ще играе дебютен 1/4-финал в Шлема!

от в 15:52 на 08.07.2024
Георги Димитров

Лоренцо Музети е първият четвъртфиналист от долната част на схемата на Уимбълдън. Италианецът достига до този етап на турнир от Големия шлем за първи път в своята кариера. Това се случи, след като в първият мач от днешната програма, Музети сложи край на приказката на дебютанта и влезлия в схемата като "щастлив губещ" Джовани Мпеши Перикар.

Французинът, който днес отбелязва своя 21-ви рожден ден, можеше да си направи страхотен подарък, но определено той може само да се гордее с представянето си в турнира. Младокът със сигурност помечта за победа днес, след като спечели убедително първия сет, но силите му не стигнаха за повече и Музети спечели следващите три, оформяйки крайното 4-6 6-3 6-3 6-2 за 2 часа и 5 минути игра.

Основният проблем за Перикар днес се оказа липсата на най-опасното му оръжие, а именно силния сервис и многото асове, които свикнахме да виждаме в първите му 3 мача и дори в квалификациите. Той записа едва 65% на вкаран първи сервис, а подобен бе и процента на спечелени разигравания на първото му подаване - 67%.

Младокът записа скромните за него 10 аса, след като в първите 3 кръга правеше средно по 35, а на старта успя да наниже 51 аса на Себастиан Корда и това му помогна да го надвие в 5 сетова драма. Днес обаче броя и на двойните грешки не бе никак малък (9), а те натежаха много и Музети на няколко пъти се възползва, пробивайки подаването на френския гигант. 

Мачът започна напълно равностойно и логично за тревната настилка, двамата не изпитваха затруднения да печелят своите геймове. В гейм номер 7 Музети загуби концентрация за момент и допусна няколко непредизвикани грешки, а Перикар се възползва по най-добрия начин и реализира единствената точка за пробив в целия сет. Французинът не допусна колебания и спечели откриващата част с 6-4. 

Развитието на втория сет бе почти същото. С бързи геймове и времетраене от около 30 минути, частта бе решена от един единствен пробив, но този път той бе в полза на италианеца, който възстанови равенството.

У Перикар като че ли започна да се натрупва и умора, като той се движеше все по-бавно по корта, а от другата страна на мрежата Музети направо летеше по корта и играеше с абсолютна лекота. Резултатът не закъсня и световният номер 25 поведе с ранен пробив за 2-1 гейма. Веднага можеше да последва и втори такъв, но французинът отрази 5 точки и остана в сета. Все пак втория брейк дойде в 9-тия гейм след нова порция грешки на Перикар и Музети все сета с 6-3. 

Играта на италианецът бе феноменална, като той спечели 12 поредни точки за началото на 4-тия сет и общо взето отчая своя съперник напълно. Мачът просто се доиграваше, а радостта на Музети не трябваше да чака много, след като много скоро той спечели сета с 6-2 гейма.

22-годишният играч определено се намира най-добрата си форма, след като много дълго време се примиряваше с посредствени резултати за своя талант. В дебютния си четвъртфинал, финалистът от Куинс ще срещне победителя от двойката Тейлър Фриц - Александър Зверев, като е сигурно, че срещу който и от двамата да се изправи, определено ще станем свидетели на страхотен двубой.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Музети сломи френската машина за асове и ще играе дебютен 1/4-финал в Шлема! Георги Димитров
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook