Уимбълдън: Синер - Беретини на старта; Алкарас в същата половина; Мечтан жребий за Джокович

от в 14:32 на 28.06.2024
Георги Димитров

Първият ден на месец юли ще отбележи началото на Уимбълдън, а жребият при мъжете, който беше изтеглен днес отреди някои любопитни сблъсъци още на старта. Двукратният шампион и любимец на местната публика Анди Мъри, който все още е под въпрос за турнира, след претърпяната операция на гърба, беше изтеглен срещу Томаш Махач.

Ако се състои, то този мач би бил трети за тази година между двамата тенисисти, като дотук и двата пъти представителя на Чехия беше от печелившата страна. Финалистът от турнира в Хертогенбош, Себастиан Корда ще се изправи срещу Алехандро Давидович Фокина, а търсещият своята най-добра форма Феликс Оже-Алиасим ще премери сили с австралиеца Танаси Кокинакис.

Шампионът от миналото издание на турнира Карлос Алкарас и световния номер 1 Яник Синер попаднаха в горната половина и се очаква те да се срещнат на полуфинал, което би било повторение на случилото се на Ролан Гарос преди около месец. Също в горната половина на схемата попадна и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

В първи кръг Синер ще се изправи срещу Яник Ханфман, а още във втори кръг се очертава много тежко изпитание за намиращия се в безспорно най-добрата си форма италианец, защото там може да премери сили с финалиста от 2021-ва Матео Беретини, който започва да играе все по-добре след завръщането си. Синер може да срещне американеца Бен Шелтън в 4-ти кръг, а потенциалния му съперник за четвъртфиналите е Даниил Медведев, ако руснакът съумее да премине през първата ни ракета.

Поставеният под номер 3 Карлос Алкарас, който ще търси своето четвърто отличие от Големият Шлем, ще стартира срещу квалификанта от Естония Марк Лаял. Испанецът може да срещне Уго Юмбер в 4-ти кръг, а на четвъртфинал потенциални съперници са поставения под номер 8 Каспър Рууд и шампиона от Куинс Томи Пол.

Седемкратният шампион Новак Джокович също ще играе с квалификант в първия кръг - Вит Коприва. Томас Мартин Ечевери е възможен съперник в трети кръг за сърбина, а за четвърти кръг от потенциалните съперници личат имената на Холгер Руне и Карен Качанов, които са далеч от най-добрата си форма и наглед 7-кратния шампион има мечтан жребий фо 1/4-финалите, където негови потенциални опоненти са Хубер Хуркач, Алекс Де Минор и Стефанос Циципас, срещу които има 24 победи в общо 26 мача.

Ако се справи с всички съперници по пътя си, Джокович може да си уреди сблъсък с поставения под номер 4 Александър Зверев, който обаче не блести с играта си на трева и никога досега не е прескачал именно четвъртия кръг на Уимбълдън. По пътя на Зверев към полуфинал изпъкват сериозни препятствия в лицето на левичаря Джак Дрейпър, Тейлър Фриц и Андрей Рубльов.

 Ето и пълния жребий за турнира:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уимбълдън: Синер - Беретини на старта; Алкарас в същата половина; Мечтан жребий за Джокович Георги Димитров
Теми:  
голям шлем | Жребии | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook