Уимбълдън взе поредна жертва: Приятелката на Синер напусна корта с контузия срещу Рибакина

от в 16:19 на 08.07.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина е поредната четвъртфиналистка на Уимбълдън. Световната номер 4 не спечели мача по нежелан начин, тъй като опонентката ѝ, Ана Калинская, стана поредната жертва на тревната настилка тази година. Шампионката от 2022-ра се класира за финалната осмица при резултат 6:3 3:0 за 51 минути игрово време и ще срещне миналогодишната полуфиналистка, Елина Свитолина, или тенисистката, елиминирала Виктория Томова, Синю Уанг.

Финалистката от Берлин започна обещаващо, разчитайки на агресивния си тенис. Рускинята изцяло неутрализира играта на четвъртата поставена, което ѝ позволи да реализира пробив на нула. Въпреки изоставането си, фаворитката постепенно започваше да стабилизира играта си при начален удар и ретур, което ѝ позволи след 3:1 в полза на световната номер 17 да обърне сета в своя полза.

При 4:3 за казахстанката обаче по-нискоранкираната тенисистка взе медицинско прекъсване, поради болки в мускулите на краката, а това определено се отрази негативно на Калинская, тъй като след това тя не съумя да спечели нито гейм повече.

Макар и във втората част аутсайдерката да имаше своите проблясъци, шампионката от 2022-ра продължаваше да контролира събитията на корта. Това позволи на Рибакина да поведе с 3:0, а точно тогава Калинская взе решението да се оттегли от мача и да се сбогува с мечтата си за титлата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уимбълдън взе поредна жертва: Приятелката на Синер напусна корта с контузия срещу Рибакина Елеонора Александрова
Теми:  
wta | анна калинская | елена рибакина | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook