Ужасяващи новини: Бивш треньор на Григор и Федерер се спомина на само 59 години

от в 13:04 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Петер Лундгрен се е споминал днес на 59-годишна възраст. Скръбната вест съобщава сина на реноминирания шведски треньор - Лукас. Припомняме ви, че Лундгрен страдаше от здравословни проблеми през последните години от живота си и миналата есен му се наложи да ампутира левия си крак. Петер е бил принуден на този отчаян ход след поредната лоша инфекция и счупване на глезена, което не е могло да зарасне, тъй като той страда от диабет тип 2.

"Почивай в мир, татко! Един от най-добрите хора, за съжаление ни напусна твърде рано. Треньор, приятел и най-вече родител за пример. Вдъхновение и помощ за мнозона, както на корта, така и извън него. Твоята следа в света на тениса и спомените завинаги ще останат живи. Ти имаше сериозен принос за развитието на този спорт и знам, че липсата ти ще бъде усетена от всички хора, които обичат тениса" - написа наследникът на Лундгрен-старши.

Несъмнено скандинавецът остава в историята като един от най-успешните специалисти през 21-ви век, имайки предвид, че именно той вкарва Марсело Риос в топ 10 на света, а Роджър Федерер печели дебютната си титла от Уимбълдън под негово ръководство. Шведът също така извежда Марат Сафин до триумф на Аустрелиън Оупън през 2005-та година и има сериозен принос за развитието на Стан Вавринка.

Скандинавецът пък започва работа с Григор Димитров през началото на 2009-та година и скоро след това българинът надиграва световния номер 23 Томаш Бердих на ATP 500 турнира в Ротердам, а впоследствие печели сет срещу Рафаел Надал. Тогава Лундгрен заявява, че 17-годишният Димитров притежава дори по-голям потенциал от Маестрото, защото има по-добра физика и волета от легендарния швейцарец на същата възраст, но двамата с Григор се разделят още в началото на следващия сезон, след като не постигат желаните резултати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ужасяващи новини: Бивш треньор на Григор и Федерер се спомина на само 59 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | петер лундгрен | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook