Ултиматум към британците: Губят два знакови турнира, ако не допуснат руснаци и беларуси

от в 11:52 на 18.02.2023
Калоян Соколов

Близо една година измина, откакто започна руската инвазия в Украйна, като за съжаление военните действия няма изглед скоро да бъдат прекратени. Всичко това оказа своето влияние и върху любимия ни тенис, като руските и беларуските състезатели до ден днешен се състезават под неутрален влаг и освен това бяха изключени от участие на Уимбълдън и другите големи събития във Великобритания през 2022-ра година, а мотивите на организаторите бяха, че екстремните обстоятелства изискват подобен тип мерки и с решението се цели пълно разграничаване от режима на Владимир Путин, както и ограничаване на руското влияние.

Тази година пък все още от "Ол Ингланд Клъб" не са обявили дали отново ще постъпят по същия начин с играчите от двете страни, но изглежда, че от ATP, ITF и WTA ще направят всичко възможно, за да избегнат подобен сценарий.

През миналия сезон станахме свидетели на безпрецедентното провеждане на Уимбълдън под формата на своеобразен демонстративен турнир, защото състазателите не получиха точки за участие в надпреварата, докато сега мерките срещу Британската тенис асоциация ще бъдат още по-сериозни.

На всички е ясно, че Уимбълдън е реликва в света на тениса и не може да бъде отнет от своя дом, само че събитията в Куинс и Иийстбърн ще трябва да намерят своята нова локация за провеждане, ако британците не допуснат отново до участие руските и беларуските тенисисти.

Асоциацията дори е заплашена от това да ѝ бъде наложена пълна забрана за организиране на професионални тенис турнири, което на практика не оставя избор пред управниците на тениса във Великбритания, защото в противен случай те ще се разделят с лиценза си за организаране на споменатите надпреварите и чуждите федерации биха имали законовото право веднага да закупят правата за провеждането на събитията.

Припомняме ви, че Григор Димитров завоюва трофея в Куинс през 2014-та година и е пропускал само едно издание на турнира от 2009-та година насам, като ние можем единствено да се надяваме, че няма да загубим една от най-знаковите надпревари в календара на Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ултиматум към британците: Губят два знакови турнира, ако не допуснат руснаци и беларуси Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | григор димитров | ийстбърн | куинс | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook