Умората си каза думата: Синер се сбогува с Мастърса в Торонто още във втори кръг

от в 19:36 на 11.08.2021
Мирела Николова

Шампионът от миналата седмица във Вашингтон Яник Синер отпадна безславно още във втория кръг на Мастърса в Торонто след поражение от световния №85 Джеймс Дъкуорт. Италианецът показваше видими признаци на умора и не съумя да се справи със съпротивата на устремения австралиец, отстъпвайки в последователни сетове с 3:6 4:6. В следващия етап Дъкуорт ще се изправи срещу топ поставения в схемата Даниил Медведев.

Двубоят не стартира по желания начин за Синер, който още от откриващите геймове на срещата изпитваше неразположение в областта на левия си крак и не успяваше да намери своя ритъм на игра. Това се отрази и на резултата и скоро представителят на Италия се оказа изоставащ с пасив от пробив и 1:4. Оттам насетне Дъкуорт бе достатъчно стабилен от сервис линията и не позволи да се стигне до обрат, повеждайки в отделните части.

Във втория сет Яник бе този, който се сблъска първи с точка за пробив, ала успя да я отрази и паритетът в резултата се запази до 3:3. Тогава обаче представянето на поставения под номер 16 отново претърпя спад, от който австралийският тенисист незабавно се възползва, за да осъществи брейк, оказал се и решителен за изхода на мача.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Умората си каза думата: Синер се сбогува с Мастърса в Торонто още във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | джеймс дъкуорт | Обзори | торонто | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook