Уморен Вавринка не можа да се противопостави на световния №35 и напуска турнира в Куинс

от в 16:08 на 16.06.2022
Мартин Петков

Стан Вавринка се завърна на корта в края на март, след като поради различни травми бе принуден да си вземе едногодишна пауза с цел възстановяване, преди отново да има възможността да се състезава сред най-добрите. Швейцарецът постепенно намира себе си, а през тази седмица участва на турнира в Куинс, където още в първи кръг срещна Франсис Тиафо, ала след здрава битка напомни за славните си дни и го надви, за да продължи напред в надпреварата. Успехът донесе на бившия номер три място в осминафиналната фаза, където в хода на днешния ден Станимал се изправи срещу Томи Пол в търсене на нова победа върху тревната настилка.

Сблъсъкът се разви доста под очакванията, които бяха значително завишени поради демонстрираното до момента от страна на трикратния шампион от Шлема, след като Вавринка изразяваше сериозна колебливост и непостоянство в играта си, печелейки едва пет гейма, за да загуби от американеца в последователни сетове с 1:6 4:6. За световния номер 35 това е втора победа на трева изобщо в кариерата, но чрез нея се класира за четвъртфиналите, където ще срещне победителя измежду действащия шампион Матео Беретини и сънародника си Денис Кудла.

Началото на двубоя се оказа вихрено за Пол, който се поздрави с пробив още в дебютното подаване на именития си противник, за да излезе напред в резултата. Швейцарецът мигновено на свой ред си осигури брейкболи, ала световният номер 53 се защити отлично, за да се спаси от неблагоприятната ситуация, като в идния гейм на трикратния шампион от Шлема стигна до втори брейк, който му позволи да увеличи преднината си до 5:0. Пол не след дълго застана на начален удар за спечелване на сета, като отново бе изправен срещу възможности за пробив пред съперника, но подобно на по-рано в срещата ги отрази, преди чрез поредната неточност от ракетата на Станимал да затвърди преимуществото си на корта, откривайки сметката си в общия резултат.

Втората част имаше сходен старт с първата, след като още в началните минути американецът реализира пробив, доближавайки се максимално до победата. Кризисният момент за световния номер 53 настъпи при идния му сервис гейм, когато в опит да затвърди преднината си отново бе подложен на изпитание да спасява брейкбол, като за пореден път беше безупречен в това отношение и си осигури комфортен аванс. Вавринка в оставащите мигове до края на мача така и не намери правилния път при подаванията на съперника, като дори в даден момент бе близо до това да инкасира втори брейк, но овладя ситуацията, за да може само минути по-късно да напусне корта като победен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уморен Вавринка не можа да се противопостави на световния №35 и напуска турнира в Куинс Мартин Петков
Теми:  
atp | куинс | Стан Вавринка | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook