Унгарецът Фучович е на финал на Sofia Open след обрат срещу Беретини

от в 16:11 на 09.02.2019
Калоян Пламенов

Унгарецът Мартон Фучович е изненадващият финалист на Sofia Open, след като победи след обрат италианеца Матео Беретини след 5:7, 7:5, 6:3 в днешния 1/2-финален мач между двамата. Това бе втори техен сблъсък и първа победа за унгарския тенисист.

Преди мача Беретини бе в ролята на лек фаворит според букмейкърите и наистина демонстрира изключително добра игра на корта през първия сет, но след това ролите се размениха и унгарецът пое инициативата, и заслужено победи.

Фучович е на 26 години и е 47-и в световната ранглиста, като на финала ще срещне победителя от другия 1/2-финален сблъсък, който ще съпостави Гаел Монфис и Даниил Медведев. 

В първия сет Беретини спаси два сетбола в десетия гейм и след това проби решително за 6:5, за да може да си вземе и най-важното подаване в заключителния гейм. Във втория сет Фучович стигна до пробива в последния гейм. 

Така мачът бе пратен в трети решителен сет, който се реши от един единствен пробив за унгареца, който падна във втория гейм.

Интересно е да се отбележи, че до момента унгарският тенисист има една единствена титла в своята кариера и тя е от турнира в Женева през миналата година. Именно 2018 бе най-силната за него в цялата му кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Унгарецът Фучович е на финал на Sofia Open след обрат срещу Беретини Калоян Пламенов
Теми:  
мартон фучович | матео беретини | тенис новини | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook