Унищожителна: Гоф спечели с 6:0 6:0 срещу световната №47 и записа първия си "двоен лешник"

от в 19:16 на 25.04.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф започна новия сезон със сравнително смесени чувства за нейните почитатели. Американката, която е под номер 3 в ранглистата, съумя да защити титлата си в Окланд и да стигне до полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън. След това обаче у 20-годишната тенисистка се забеляза лек спад с неочаквани поражения в Доха и Маями, а началото на клей сезона донесе разочароващо отпадане на 1/4-финалите в Щутгарт, след като пропиля 2 мачбола.

Днес Гоф обаче отново напомни за най-добрата си форма и записа първата си победа в кариерата с 6: 6:0. Шампионката от US Open се нуждаеше от едва 52 минути игра, за да сломи съпротивата на представителката на топ 50, Аранча Рус (световна номер 47) и даде сериозна заявка за спечелването на трофея в испанската столица.

Американката изцяло доминираше в хода на двубоя и поемаше инициативата при първа възможност, като не позволи на опонентката й да бъде конкурентна в нито един момент от сблъсъка. Така с резултат 6:0, 6:0 Гоф откри по унщожителен начин кампанията си в Мадрид, а в следващия кръг ще срещне другата полуфиналистка от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън - Даяна Ястремска.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Унищожителна: Гоф спечели с 6:0 6:0 срещу световната №47 и записа първия си "двоен лешник" Елеонора Александрова
Теми:  
wta | аранча рус | коко гоф | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook