България на United Cup: Колко пари биха могли да заработят състезателите ни от турнира?

от в 20:18 на 03.12.2022
Мирела Николова

Една от най-очакваните надпревари през този месец е новосъздаденият отборен турнир United Cup, който ще бъде от смесен характер и ще наподобява несъществуващите вече ATP Cup и Hopman Cup. Първото издание на събитието ще стартира на 29 декември 2022 г. и ще продължи до 8 януари 2023 г., като домакини на срещите от груповата фаза ще бъдат Бризбейн, Пърт и Сидни, докато полуфиналите и финалът ще бъдат изиграни в Сидни. В състезанието намери място и отборът на България, който зае едно от последните две места в турнира благодарение на ранкинга на Григор Димитров. Останалите наши представители ще бъдат Виктория Томова, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

Всеки от трите града ще приеме по 2 групи от по 3 страни, като държавите в една и съща група ще играят на принципа "всеки срещу всеки". Един сблъсък ще включва два мъжки и два женски мача на сингъл, като ще завърши с двубой на смесени двойки. Победителите от двете групи във всеки от трите града ще играят мач помежду си, за да определят трите държави, които ще се класират директно за полуфиналите, докато последното четвърто място в полуфиналната фаза ще бъде заето от най-добрепредставилия се тим в плейофите.

Надпреварата е с общ награден фонд от 15 милиона долара, които ще бъдат разпределени между участниците по следния начин:

  • За победа на сингъл в груповата фаза първите ракети при мъжете и при жените ще получат по 38,325 долара, а вторите по ранкинг ще прибавят по 25,900 долара. При успех в двубоя на двойки двамата състезатели ще спечелят по 7,200 долара.
  • Ако един отбор успее да спечели групата си и се класира за полуфиналите, то първите двама в него ще прибавят към банковата си сметка по 69,500 долара, а вторите - по 46,800. Играчите на двойки пък ще получат по 13,000 долара.
  • При победа на сингъл на полуфиналите двамата най-преднокласирани играчи ще си заработят по 132,000 долара, вторите двама - по 89,000, а състезателите на двойки - по 24,750. 
  • Ако на финала двете първи ракети на страната успеят да завоюват победа, то тя ще бъде възнаградена с 251,000 долара. Вторите ракети ще получат по 169,200 долара за свой успех, а играчите на двойки - по 47,255.

Към тези суми ще бъдат прибавени и допълнителни възнаграждения, които ще получи всеки един от участниците в отбора: 5000 долара за отборна победа в групите; 8,025 долара за излизане от групата; 13,650 долара за победа в полуфиналите; 23,155 долара за триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България на United Cup: Колко пари биха могли да заработят състезателите ни от турнира? Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | григор димитров | изабелла шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook