Универсалният лек срещу крампи: Коя е тайната съставка, която спаси Алкарас срещу Синер?

от в 13:28 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас пристигна на миналогодишния Ролан Гарос като световен номер едно и наглед беше топ фаворит за титлата, печелейки трофеите в Барселона и Мадрид по безапелационен начин. Новак Джокович обаче доказа за пореден път, че никога не трябва да бъде отписван и предложи изключителна битка на испанеца, като двамата си размениха по един сет, след което младокът очевидно не издържа на напрежението, изправяйки се в подобен двубой срещу най-успешния тенисист в историята и получи крампи в областта на прасеца, които не му позволиха да бъде конкуренте до края на мача.

Алкарас обаче сам призна, че си е научил урока от този двубой и бързо съумя да преодолее проблемите си от същия характер в 1/2-финалния си сблъсък с Яник Синер през тази година. 2-кратният "мейджър" носител получи схващания в третия сет, но този път излезе по най-добрия начин от тежката ситуация, осъществявайки обрат от 1:2 сета, за да се класира за дебютния си финал на Ролан Гарос.

Изглежда бившият номер едно е постигнал това с помощта на тайна съставка, която беше разкрита от неговия физиотерапевт Хуанхо Морено:

"Дадохме му малки бутилки с микс между сок от кисели краставички, сол и различни витамини. Това е универсален лек срещу крампите, като има мигновено въздействие. Използва се дори при ултрамаратонците, а все повече елитни футболни отбори също прилагат този метод при възстановяването на състезателите си.

Самият сок има изключително неприятен вкус, но съдържа натрий, сол, калий и оцет, с което възстановява баланса в организма. Освен това съдържа антиоксиданти и спомага за контрола на нивата на кръвната захар и подобрява здравето на червата, като в момента тази напитка е част от диетата на Карлос и му помага да регенерира своята енергия възможно най-бързо в трудните моменти" - разкрива Морено.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Универсалният лек срещу крампи: Коя е тайната съставка, която спаси Алкарас срещу Синер? Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook