Унижение спрямо децата подавачи или необходимост: ATP възстановява старо правило след Уимбълдън

от в 12:47 на 09.07.2024
Елеонора Александрова

Едно от старите правила  в тениса е напът да бъде възстановено при мъжете. Става дума за това тенисистите да имат правото да поискат кърпа между точките от децата подаващи топките.

От 2020-та година насам тази практика беше нарушена заради пандемията от Covid-19. Дори и след това, правилото не беше възстановено и тенисистите продължаваха сами да отиват да своите кърпи, което отнемаше много повече време за подновяването на играта и се стигаше до често просрочване на въведения часовник, а точно това е и основен довод  за възобновяването на тази практика.

Самото правило е било обект за множество дискусии. През годините редица почитатели на играта са го критикували, смятайки това за излишно натоварване и дори унизително отношение спрямо децата, а също така мнозина смятат, че подобни действия са крайно нехигиенични.

Въпреки това, правото тенисистите да искат кърпите от подавачите, ще се завърне в действие след тазгодишното издание на Уимбълдън. Журналистът Джон Вертхайм потвърди новината в "X", като разкри, че решението е взето от борда на ATP тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Унижение спрямо децата подавачи или необходимост: ATP възстановява старо правило след Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | световен тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook