Уроците на младостта: Нелепият начин, по който Алкарас се контузи преди старта на АО

от в 17:10 на 10.01.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в голямата сензация на сезон 2022, след като започна сезона извън топ 30 в ранглистата на ATP, а в крайна сметка завърши годината под номер едно в света и завоюва първата си титла в Големия шлем, триумфирайки на US Open. Тийнейджърът обаче не смяташе да спира дотук и изрази амбиции да завоюва поне още един "мейджър" трофей през 2023-та, ала опциите пред него трябваше да намалеят с една, защото той няма да може да вземе участие на Аустрелиън Оупън.

Алкарас оповести новината в социалните медии миналия петък, разкривайки как е получил травма в областта на десния крак по време на тренировка, само че самите обстоятелства около получената контузия са повече от любопитни. Според испанското издание "Revolvo", то Карлитос е провеждал тренировъчен мач с 15-годишния талант Дарвин Бланш, в който американецът е изпълнил привидно неспасяема къса топка, но световният номер едно е достигнал до топката с наглед невъзможен шпагат, след което се е строполил на корта.

Самата точка е била спечелена от Алкарас, който малко след това се е изправил и е продължил да играе за още няколко минути, ала болката е била твърде силно и той е прекратил предсрочно заниманието си. Впоследствие испанецът е бил диагностициран с въпросното нараняване и се очаква да бъде извън игра в следващите от 3 до 4 седмици.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уроците на младостта: Нелепият начин, по който Алкарас се контузи преди старта на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook