US Open: 2 от последните 5 носителки на трофея си тръгнаха от турнира още на старта

от в 08:39 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Двете бивши шампионки на US Оупън, Ема Радукану и Бианка Андрееску, отпаднаха още в първия кръг на надпреварата. Радукану и Андрееску спеелиха трофея още в тийнейджърка възраст и бяха считани за бъдещето на женския тенис

Спад във формата и контузии обаче попречиха на двете тенисистки да реализират пълния си потенциал в следващите няколко години, поради което в момента са извън топ 70 и шансовете да играят срещу трудни съпернички в ранните кръгове на големите надпревари са много сериозни.

Още в този етап на турнира Андрееску срещна една от тенисистките, намиращи се в най-оптимална форма към момента - Жасмин Паолини. Мачът започна обещаващо за бившата номер 4, тъй като канадката спечели първия сет след тайбрек, ала италианката показа защо е представителка на топ 5, обръщайки срещата в своя полза и се наложи с крайното 6:7(5) 6:2 6:4 за 2 часа и 49 минути игрово време.

Двубоят между Ема Радукану и друга бивша шампионка от Шлема, София Кенинз също завърши в три сета. Американката започна ударно двубоя със сет, спечелен с 6:1, ала британката се мобилизира и съумя да изравни резултата. Все пак някогашната номер 4 показа по-здрави нерви в решителната част и в крайна сметка тя надделя шампионката от 2021-ва с 6:1 3:6 6:4 за 2 часа и 13 минути игрово време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: 2 от последните 5 носителки на трофея си тръгнаха от турнира още на старта Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | бианка андрееску | ема радукану | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook