US Open: 40-ият в света победи първия поставен на пътя на Григор и ще играе с българина

от в 21:33 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Талон Грийкспор ще е съперникът на Григор Димитров в третия кръг на US Open. Световният номр 40 прекара едва 56 минути на корта и загуби само един гейм в срещата си със Себастиан Баез. Аржентинецът трябваше да е първият поставен на пътя на родния ни представител в турнира, но днес той получи травма в областта на крака и се отказа при преднина от 6:1 2:0 за своя съперник.

28-годишният играч досега никога не се е изправял срещу Димитров, а това ще е шанс за него да се класира за първия си 1/8-финал в Големия шлем. Досега Грийкспор има две победи над топ 10 представители (Хуркач през тази година на закрит хард и Фриц през миналата на открит хард), а на тазгодишния Ролан Гарос водеше с 4:1 гейма в решителния сет срещу Александър Зверев, но допусна обрат.

Нидерландецът е десничар, изпълнява бекхенд с две ръце и е достигал до номер 21 в световната ранглиста. 2-кратният ATP шампион впечатлява със своя сервис, имайки предвид, че е висок "само" 188 сантиметра, но това не му пречи да е един от състезатели с най-ефективен първи начален удар. Грийкспор е свръхагресивен играч и използва всяка една възможност, за да диктува играта с форхенда си и да налита на мрежата, където се чувства в свои води.

Слабост в тениса на непоставения тенисист е обратния му удар, който наглед е стабилен, но често се пропуква под натиск. Освен това 28-годишният тенисит прекалява в опитите си да пласира завършващи удари и може на практика да се победи абсолютно сам, когато няма добър ден на корта. Накрая е редно да споменем и честите загуби в оспорвани двубои на Грийкспор, който неведнъж е бил близо до победи над топ играчите, но се е пропуквал в най-неподходящите моменти.

Двубоят между Димитров и нидерландеца ще се проведе вдругиден, а тепърва ще разберем кога точно ще се случи това и на кой корт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: 40-ият в света победи първия поставен на пътя на Григор и ще играе с българина Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | бгтенис | григор димитров | любопитно | следващ съперник | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook