US Open: Бивш финалист се отказа от участие в турнира, за да играе на ниво Чаланджър

от в 11:13 на 17.08.2024
Елеонора Александрова

Кей Нишикори няма да вземе участие в тазгодишния US Оупън. Финалистът от 2014-та година е един от най-успешните тенисисти през последното десетилетие, достигайки до четвърто място в световната ранглиста, но серия от сериозни контузии бе причината за сериозния му спад в ранглистата и той почти не е играл в турнири през последните 3 години.

Преди само една седмица, в Монреал, обаче японецът напомни на себе си. 12-кратният ATP шампион елиминира трима поредни представители на топ 60, включително и Стефанос Циципас, за да се класира за първия си четвъртфинал от 2021-ва година насам, като в крайна сметка бе спрян от Матео Арналди, но все пак направи скок от над 300 позиции в световната ранглиста.

Нишикори, който в момента е под номер 222 в световната ранглиста, изглежда предпочита да печели още точки в световната ранглиста пред това да се впусне в квалификациите на "мейджър" състезанието в Ню Йорк, за което не получи "уайлд кард". По време на US Оупън роденият в Шимане тенисист ще вземе участие в две надпревари на ниво Чалънджър в Италия, опитвайки се да си проправи отново път към елита на спорта.

Източник: tennisuptodate


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: Бивш финалист се отказа от участие в турнира, за да играе на ниво Чаланджър Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | кей нишикори | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook