US Open: Бразилка приключи мечтания рейд за 2-кратната финалистка Вожняцки и постави рекорд

от в 00:23 на 03.09.2024
Елеонора Александрова

Беатрис Хадад Мая се класира за четвъртфиналите на US Оупън. Първата ракета на Бразилия срещна сериозна съпротива в лицето на бившата номер 1, Каролине Вожняцки, но надделя над двукратната финалистка на турнира с 6:2 3:6 6:3 за 2 часа и 39 минути игрово време. В битка за полуфиналите южноамериканката ще се изправи срещу Каролина Мухова, която по-рано днес надви финалистката от Ролан Гарос и Уимбълдън - Жасмин Паолини.

Срещата започна чудесно за бразилката, която реализира пробив още в първия гейм от мача, но 21-вата поставена не успя да запази преднината си и така датчанката отвърна с рибрейк. Следващите минути се превърнаха в наказателна акция от страна на Хадад Мая, която спечели четири поредни гейма и закономерно по-високорансъумя да съхрани аванса си до края на първия сет.

Втората част също започна силно за по-младата тенисистка, която реализира пробив на нула. Това се оказа и последният силен момент за нея в хода на сета, тъй като ветеранката не само отвърна с рибрейк, но и обърна сета в своя полза. Бившата номер 1 продължи своя възход и самата тя скоро се оказа напред с пробив, а той бе повече от достатъчен, за да бъде изравнен резултата в сетовете.

Във финалната част Хадад Мая стабилизира значително играта си от начален удар и подобри тази на ретур, за да поеме инициативата и не само да печели скоропостижно подаванията си, но и да притисне бившаа шампионка от Аустрелиън Оупън, за да реализира пробив във втория гейм.

Макар и да се намираше в ролята на изоставаща в резултата, Вожняцки показа характер и съумя отрази два мачбола със страхотна защита, но накрая все пак капитулира и така Беатрис Хадад Мая продължава да пренаписва историята на родния си тенис, ставайки първата бразилска тенисистка при жените, класирала се за този етап на турнира в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: Бразилка приключи мечтания рейд за 2-кратната финалистка Вожняцки и постави рекорд Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | беатрис хадад мая | каролина вожняцки | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook