US Open може да бъде проведен по-късно тази година в Орландо

от в 14:16 на 17.05.2020
Анисия Стоева

USTA, тенис асоциацията на САЩ, работи на пълни обороти, за да успее да смени датата и мястото на провеждане на Откритото първенство на САЩ в Орландо. По график последният турнир от Шлема трябва да се състои от 31 август до 13 септември, но провеждането на турнира на тези дати трудно може да бъде осъществено, тъй като САЩ са най- силно засегнати от COVID-19.


Ню Йорк, сърцето на US Open, е един от градовете, които са най-силно засегнати от пандемията, и провеждането на спортното събитие би било изключително трудна задача.


US Open


В последното си обявление USTA обясниха, че възможността турнирът да бъде проведен, както всяка година, още остава, но ситуацията се анализира изключително детайлно и отблизо. Както пишат Телеграф, Откритото първенство на САЩ може да бъде проведено по-късно тази година в Орландо (без публика) върху наскоро конструирания кампус на USTA.


US Open


Ролан Гарос беше отложен за 27 септември, а Жил Симон изрази интересно мнение в интервю за „L'Equipe”:


US Open


„Ако е необходимо да стоим 14 дни под карантина в хотела, когато пристигнем, след това ще се нуждаем от 15 дни усърдни тренировки за оптимално възстановяване. Това означава по един турнир за месец и половина. USTA ще трябва да се свърже с играчите и да преговаря с някои от топ тенисистите, за да могат да дойдат. Ще трябва да избираме страна- американците, които ще подкрепят Откритото първенство на САЩ, или французите, които ще присъстват на Ролан Гарос” това заключи Симон.


US Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
US Open може да бъде проведен по-късно тази година в Орландо Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook