US Open: Повторение на олимпийския финал и Тиафо срещу отстранилия Джокович (програма)

от в 08:26 на 01.09.2024
Елеонора Александрова

Днес ще станат ясни имената на първите четвъртфиналисти на US Оупън. Освен двубоя между Григор Димитров и Андрей Рубльов ни предстоят още други много интересни мачове с участието както на топ имена от света на спорта, така и на немалък брой изненади на турнира, които ще се опитат да продължат своята американска приказка.

Още двама представители на топ 10 ще влязат в действие в предстоящия тенис ден. Александър Зверев, който се превърна в един от топ фаворитите за титлата след отпаданията на Новак Джокович и Карлос Алкарас, ще се изправи срещу тенисиста, елиминирал Холгер Руне и Лоренцо Музети -  Брендън Накашима. Добрата новина за настоящия номер 4 е, че той е спечелил всичките си два двубоя срещу местния герой, ала американецът определено изглежда готов да "вземе скалпа" на още едно топ име.

Каспър Рууд ще има нелеката задача да надвие представителя на топ 15 Тейлър Фриц. Световният номер 8 има положителен баланс в срещите си срещу местния герой, но бившият номер 5 не е загубил нито сет по пътя си към 1/8 финалите, а това дава предпоставка за един равностоен сблъсък.

Очаква ни и шоу между двама от тенисистите, намиращи се в най-добра моментна форма - Франсис Тиафо срещу Алексей Попирин. Това ще е първа среща помежду им, а зрелището е гарантирано, имайки предвид големите им победи срещу съответно  Бен Шелтън и Новак Джокович.

При дамите ни предстои повторение на финала от Париж. Кинуен Женг крачи уверено към последните кръгове на турнира, а Дона Векич не е загубила сет на тазгодишния US Оупън и изглежда устремена да вземе своя реванш срещу китайката.

Коко Гоф и Ема Наваро ще осигурят на американските фенове най-дългоочаквания сблъсък за деня при дамите. Досега двете тенисистки имат по една победа в предишните им двубои.

Световната номер 2, Арина Сабаленка, ще срещне бившата номер 12 Елизе Мертенс. Белгийката е една от най-удобните противнички на шампионката от Синсинати, тъй като Арина е спечелила последните си шест мача срещу нея.

Паула Бадоса прави своето завръщане сред най-добрите, класирайки се за първия си 1/8 финал на US Оупън някога. Испанката ще се изправи срещу една от приятните изненади на турнира Яфан Уанг.

Програмата за US Оупън:

Arthur Ashe Stadium (начало: 18:00)

1. Андрей Рубльов - Григор Димитров

2. Емма Наваро - Коко Гоф (не преди 21:30)

3. Франсис Тиафо - Алексей Попирин (не преди 02:00)

4. Кинуен Женг - Дона Векич (не преди 04:00)

Louis Armstrong Stadium (начало: 18:00)

1. Яфан Уанг - Паула Бадоса 

2. Каспър Рууд - Тейлър Фриц (не преди 20:00)

3. Брендън Накашима - Александър Зверев (не преди 23:30)

4. Елизе Мертенс - Арина Сабаленка (не преди 01:30)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: Повторение на олимпийския финал и Тиафо срещу отстранилия Джокович (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | wta | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook