US Open: Швьонтек беше безмилостна 16-тата поставена; предстои шоу с шампионката от Торонто

от в 05:44 на 03.09.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е последната тенисистка, която намери място в 1/4-финалите на тазгодишния US Open. Световната номер едно тази вечер изигра своя мач номер 100 в Големия шлем и записа 83-тата си победа, с което едва за втори път в кариерата си се класира за финалната осмица в Ню Йорк, а интересното е, че тя спечели титлата, когато дебютира в тази фаза през 2022-ра година.

Полякинята се изправи срещу 16-тата поставена Людмила Самсонова, която се опитваше да продължи похода си към своя дебютен 1/4-финал в Шлема, но нейните аргументи бяха крайно недостатъчни срещу най-добрата тенисистка на планетата и фаворитката се наложи с убедителното 6:4 6:1 за 1 час и 31 минути, като в следващата фаза ще премери сили с шампионката от Торонто - Джесика Пегула.

Срещата започна с размяна на бързи подавания, след което Швьонтек разполагаше с два брейкбола в четвъртия гейм, но рускинята удържа на натиска и изравни за 2:2. Впоследствие качеството на игра спадна много сериозно и двете тенисистки допускаха твърде много грешки в желанието си да поемат инициативата в разиграванията. Все пак Самсонова намираше малко по-често линиите и наглед имаше леко игрово преимущество до 4:4 гейма.

Изведнъж 2-кратната WTA 1000 финалистка просто спря да намира очертанията на корта, което позволи на полякинята да спечели 8 от следващите 9 разиграванията, а по този начин откриващата част завърши в полза на фаворитката.

Вторият сет се превърна в същинска наказателна акция на Швьонтек, която загуби само едно разиграване на първия си сервис и скоропостижно с откъсна напред с 5:0 гейма, като нейната съперничка имаше сили единствено да спечелени гейма на частта при 1:5 и така ще наблюдаваме страхотно зрелище между бившата шампионка и местната любима Пегула, която постигна успех в 13 от последните си 14 мача и е печелила цели три пъти срещу топ поставената в мачовете им на твърди кортове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
US Open: Швьонтек беше безмилостна 16-тата поставена; предстои шоу с шампионката от Торонто Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | ига швьонтек | людмила самсонова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook