Успехите не спират и в Синсинати: Кирьос профуча през финалиста от Монте Карло

от в 22:58 на 16.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос се е превърнал в истински еталон за постоянство от сезона на трева насам и австралиецът не спира да достига крайните фази на турнирите, в които взема участие. Наскоро канберецът завоюва титлата във Вашингтон за втори път в кариерата си, а впоследствие увеличи серията си на девет поредни победи, достигайки до четвъртфиналите в Монреал. Изглежда, че бившият номер 13 няма никакво намерение да спира с успехите и днес стартира категорично на Мастърса в Синсинати, надигравайки убедително Алехандро Давидович Фокина със 7:5 6:4. По този начин Кирьос се класира за 1/16-финалите на състезанието, където го очаква сблъсък с тазгодишния шампион от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Срещата започна трудно за подгласника от Уимбълдън, който наглед изпитваше известни физически проблеми и се придвижваше много тромаво по корта. Това накара Ник да поема повече рискове от нужното, като го виждахме непрекъснато в близост до мрежата, а неговите волета бяха безупречни. Испанецът се опитваше да вкарва опонента си в дълги разигравания, само че бившият финалист отвръщаше с максимална мощ и сам задаваше темпото на игра. В крайна сметка агресивният подход на австралиеца се увенча  с успех, защото той проби за 6:5 и нямаше никакви проблеми да доведе откриващия сет до триумфална за себе си развръзка.

Оттам насетне нещата започнаха да се развиват с огромна лекота за световния номер 37, чиито импровизации се завърнаха с пълна сила и публиката можеше да се наслади на множество нестандартни изпълнения. Кирьос даже съумя да пласира печеливш бекхенд с една ръка и скоро взе аванс от ранен пробив, което изведе канбереца до поредната му спечелена среща през 2022-ра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успехите не спират и в Синсинати: Кирьос профуча през финалиста от Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | Ник Кирьос | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook