Успехите продължават и на трева: Чилич с убедителен триумф над Бублик в Куинс

от в 23:19 на 15.06.2022
Владислав Риждов

Марин Чилич показа, че все още може да се съревновава с най-добрите, когато достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Франция. Хърватинът не чака дълго, преди да пренесе добрата си форма и върху тревата, където по традиция се представя доста успешно през годините. Световният номер 17 започна победоносно участието си на турнира в Куинс, макар и успехът срещу местния любимец Лиам Броуди да не дойде по най-лесния начин. Днес обаче седмият в схемата бе дори още по-категоричен и се справи в два сета с Александър Бублик, за да намери място на четвъртфиналите - 7:6(6) 7:5.

Двамата състезатели демонстрираха нагледно великолепните начални удари, с които разполагат, и нито един от тях не успя да се докосне дори до минимална възможност да пробие другия. Освен от линията за сервис, Чилич и Бублик изпълняваха всеки свой удар със самочувствие и след подобен развой на геймовете се стигна до очакван тайбрек, който трябваше да реши съдбата на сет номер едно. Той започна повече от желаното за екстравагантния казахстанец, който записа първите пет точки на сметката си. Изглеждаше, че е въпрос на време Бублик да се оттегли на стола си за почивка с преднина, но опитният Чилич сътвори истински подвиг, спасявайки три сетбола, преди да завърши пълния обрат в дългия гейм.

През втората част бившият номер 4 продължи да има леко превъзходство пред съперника си и откри и поведе бързо с нулев гейм. Лишен от аргументи, с които да затрудни балканеца, Бублик се опита да изненада Чилич със сервис отдолу, идея, която не се увенча с успех, и седмият в схемата си изгради аванс от 3:0. Както обаче се случи и в мача му срещу Броуди, шампионът от US Open получи срив в представянето си и 37-ят в света получи шанс да изравни - 4:4. В крайна сметка 20-кратният АТР шампион отново показа най-доброто от себе си в края и пречупи опонента си в последния възможен миг, поздравявайки се с втори пореден успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успехите продължават и на трева: Чилич с убедителен триумф над Бублик в Куинс Владислав Риждов
Теми:  
александър бублик | атп | марин чилич | обзор | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook