Успехът над Надал не е бил случаен: Чорич надгради с разгром над Баутиста Агут

от в 06:15 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Борна Чорич мина през същински своеобразен тенис ад в последната над една година, като трябваше да претърпи операция на рамото и отсъстваше от ATP Тура. Хърватинът напусна топ 250 на ранглистата и дълго време не можеше да намери формата си, откакто поднови участията си в турнири, ала всичко за него се промени през тази седмица. Чорич постигна сензационен успех над Рафаел Надал във втория кръг на Мастърса в Синсинати, докато днес показа как това далеч не е било случайност и разгроми неговия сънародник Роберто Баутиста Агут - 6:2 6:3. Балканецът не изпусна инициативата от начало до края на мача, демонстрирайки почти безгрешен тенис и заслужено се класира за четвъртфиналната фаза, където го очаква двубой с Феликс Оже-Алиасим.

Бившият номер 12 стартира ударно двубоя и проби първите две подавания на своя съперник. Испанецът имаше сериозен брой шансове да намали пасива си, само че Чорич пласира впечатляващите 14 аса в откриващия сет и съвсем скоро разполагаше с аванс от 4:0, който беше напълно достатъчен за успех в частта.

15-тият поставен се опита да изравни силите на корта, но неговият опонент действаше все по-агресивно и бекхендите му по правата оставаха без възможност за реакция ветерана. По-нискоранкираният играч не се колебаеше да атакува при всяка една малко по-удобна топка и Баутиста Агут скоро отново се оказа изоставащ с брейк, а успехът не след дълго отиде в сметката на настоящия номер 152.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Успехът над Надал не е бил случаен: Чорич надгради с разгром над Баутиста Агут Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | Обзори | роберто баутиста агут | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook