Успешен старт за Монфис в Индиън Уелс

от в 00:50 на 10.03.2019
В
Гаел Монфис продължава да е на гребена на вълната и днес, макар и да изпита затруднения срещу аржентинеца Леонардо Майер, все пак триумфира с (6:4 3:6 6:4).

Майер излезе пределно мотивиран да не е в "поддържащата роля" в този сблъсък и с тежките си плоски удари създаваше големи главоболия на французина в началните минути.

Постепенно Гаел привикна към стила на противника си и започна да контира все по-успешно южноамериканеца, а защитата на Монфис изкарваше на моменти от равновесие Леонардо и той търсеше невъзможни атакуващи удари.

https://twitter.com/ATPTour_ES/status/1104493142953394178?s=19

Тези обстоятелсва доведоха до брейк за "Ла Монф" в седмия гейм, който му бе напълно достатъчен, за да доведе нещата до успешна развръзка в сета.



Втората част също се развиваше изцяло по вкуса на френския тенисист, който въвличаше Майер в любимите си дълги разигравания, а същевременно ретурите му бяха безгрешни. Така поставеният под номер 18 поведе с ранен пробив, ала последва спад и скоро арежентинецът имаше аванс от 3:1 гейма.

Това подейства отрезвяващо на Гаел и той отново увеличи оборотите и не след дълго равенството беше възстановено. Шампионът от Ротердам бе подразнен от отсъждане в негова вреда в седмия гейм, а изглежда ситуацията го извади извън релси и няколко ненужно предприети риска му костваха възможността да осъществи брейк.

Изглежда Монфис още мислеше за спорната точка, а южноамериканецът вкара бекхенда по правата си в употреба и с два поредни гейма в актива си, прати двубоя в решителна част.



В нея двамата взеха с лекота откриващите си подавания, но Майер буквално подари следващия си сервис гейм, забивайки последователни волета в центъра на мрежата.

Оттам насетне французинът напълно контролираше събитята на корта и без никакъв проблем доведе нещата до успешен завършек, а в следващия етап го очаква един измежду Алберт Рамос и Марко Чекинато.

https://twitter.com/TennisTV/status/1104514983663202306?s=19

 

 

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешен старт за Монфис в Индиън Уелс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook