Успешно начало за Елица Костова в Мадрид!

от в 18:15 на 09.06.2021
Калоян Соколов

Елица Костова се завърна на корта за пръв път от пресявките на Ролан Гарос, когато отстъпи във втория кръг на грузинката Екатерине Горгодзе. Ели обаче показа, че бързо се е съвзела от поражението и откри участието си на турнира в Мадрид с категорична победа над Гана Пожникиренко - 6:3 6:3. Надпреварата е с награден фонд от 25 хиляди щатски долара и се провежда на твърди кортове. Така българката се класира за следващия етап, където я чака среща със световната номер 413 Ивон Кавале-Реймерс.

Срещата започна трудно за поставената под номер 6, тъй като тя изостана с ранен пробив, но родната ни представителка съумя да стигне до равенството при 3:3 гейма. Последва маратонско нейно подаване, в което Костова отрази цели 11 точки за пробив, за да поведе за пръв път и оттам насетне нямаше проблеми да затвори откриващия сет в своя полза.

Във втората част нашата сънародничка продължи позитивната си серия, осигурявайки си убедителната преднина от 5:1, ала украинката не се беше предала и върна един от двата си брейкове пасив. Това обаче бе последното позитивно нещо случило се за нея в двубоя, защото Елица отново заигра на нужната висота и се поздрави със заслужена победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало за Елица Костова в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | елица костова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook