Успешно начало за ветераните в Индиън Уелс! Карлович и Колшрайбер с победи

от в 01:33 на 08.03.2019
В
Двама от най-опитните участници на турнира в Индиън Уелс започнаха с двусетови победи. Става дума за Филип Колшрайбер и Иво Карлович, които надиграха съответно Пиер-Юг Ербер и Матю Ебдън.

Колшрайбер надигра с лекота френския специалист на двойки Ербер, който взе само четири гейма в хода на срещата(6:4 6:0).

Двубоят започна равностойно, а макар подаванията на французина да вървяха по-трудно, той поддържаше равенството благодарение на добрите си излизания към мрежата.

В седмия гейм обаче Ербер направи едно недостатъчно скъсено воле, което немецът достигна и завърши с бекхенд по диагонала, а след отличен ретур в краката на сервиращия, Колшрайбер поведе с брейк, който се оказа и решаващ за изхода на сета.

 

Във втората част ветеранът продължи да бъде по стабилния от двамата на корта, докато Пиер допускаше огромно количество непредизвикани грешки, а отскока на топката от корта му създаваше изключителни проблеми.



Това позволи на опитния германец да дръпне с 4:0, като и двата пробива бяха реализирани след двойни грешки на Ербер. Оттам насетне мача се доиграваше и шампионът на двойки от Мелбърн почти спря да движи краката си, което се оказа пагубно и с нова серия от два поредни гейма, Колшрайбер затвори срещата, а в следващия етап го чака сблъсък с Ник Кирьос.

Иво Карлович имаше далеч по-трудна задача, но в типичиния си стил се справи с два тайбрека със съпротивата на Ебдън.

В първия сет играчите пропуснаха няколко възможности при посрещане, ала в дългия гейм хърватинът бе безкомпромисен и с отлично сетвиране си осигури аванс.

Карлович не спря дотам, а направи ранен пробив в следващия сет, но процентът на първото му подаване рязко спадна и Ебдън се върна в борбата.

В крайна сметка се стигна до нов тайбрек в който форхенда на "доктор" Иво работеше безупречно и той отпусна само три точки на опонента си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1103790480985346053?s=19

Този успех означава, че Карлович се превръща в най-възрастния играч печелил среща в "Мастърс" турнир със своите 40 години, а в опит да продължи похода си в надпреварата, той ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало за ветераните в Индиън Уелс! Карлович и Колшрайбер с победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook