USTA и Laver Cup с остри критики към Френската федерация

от в 16:05 на 18.03.2020
Петър Колев


Американската тенис асоциация (USTA) представи официално изявление по повод на грандиозната промяна на Френската тенис асоциация, според която вторият за годината турнир от Големия Шлем Ролан Гарос ще се проведе през есента - от 20 септември до 4 октомври, поради пандемията, причинена от Covid-19. Според изявлението на USTA те не възнамеряват да променят датата на US Open, който по график трябва да се проведе от 31 август до 7 септември, което оставя точно една седмица почивка между двата Мейджъра.

Ето и какво гласи официалното изявление:  "USTA продължава подготовката за US Open 2020, като към този момент не планираме промени в датите за провеждане на турнира. Това cа непредсказуеми времена, така че ще разгледаме всичките си възможности, включително и тази да преместим турнира за по-късна дата. Във време, в което светът е обединен, ние мислим, че подобно решение не би трябвало да бъде взето едностранно. Заради това от USTA уверяваме, че в подобен случай ние ще се консултираме с другите турнири от Големия Шлем, с WTA, с ATP, с ITF, както и с всички наши партньори, включително и Laver Cup."



Именно от демонстративния турнир Laver Cup, който трябва да се проведе между 25 и 27 септември в Бостън, също направиха изявление относно действията на Френската тенис федерaция, според което те също не възнамеряват да променят датата на събитието, подчертавайки, че решението е изненадващо както за тях, така и за другите големи тенис организации.

"Тенис светът научи, че Френската тенис федерация възнамерява да проведе турнира Ролан Гарос от 20 септември до 4 октомври заради влиянието на Covid-19. Датите съвпадат с тези на турнира Laver Cup 2020, билетите за който вече са продадени и който трябва да се проведе между 25 и 27 септември в Бостън. Това обявление беше изненадващо както за нас, така и за нашите партньори - Tennis Australia, USTA и ATP. Това поражда много въпроси и ние разглеждаме ситуацията. Засега ние искаме нашите фенове, спонсори, телевизионни оператори, персонал, доброволци, играчи и както и всички жители на Бостън да знаят, че ние възнамеряваме да проведем Laver Cup 2020 по настоящия график", обявиха от Laver Cup.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
USTA и Laver Cup с остри критики към Френската федерация Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook