Устойчивостта на Медведев и Гофен им донесоха двусетови победи

от в 22:20 на 15.08.2019
В


Даниил Медведев успя за пореден път да покаже защо заслужи мястото си в топ 10 в последните седмици и след категоричното 6:2 6:1 отстрани Ян-Ленард Щруф.

Устойчивостта и по-малкото количество грешки днес бяха разликата между двамата, а в игрови план, Щруф показа добра игра, ала Даниил всеки път намираше отговор на ударите му или го караше да сгреши, докато на свой сервис, служейки си чудесно с въртения си къс сервис, спокойно контролираше събитията на корта. За разликата от вчерашния мач с Циципас, днес Щруф нямаше възможност да влиза навътре, поради дълбочината на ударите на този си съперник, а доста агресивните ретури на Даниил и почти не му позволиха да печели точки на втори сервис. Друга основна разлика между двете срещи бе средната дължина на разиграванията, която вчера бе 4.4, докато днес 6, а постоянстовото на руснака бе много по-добро от това на Стефанос вчера.

https://twitter.com/TennisTV/status/1162073415064391682?s=19

Давид Гофен бе по-концентриран и надделя в равностоен сблъсък над набралия сили в последно време Адриан Манарино след 7:6(6) 6:2 за малко над 1 час и 30 минути.

През първата част двамат бяха напълно равностойни, а опита и постоявнстовото единствено позволиха на Гофен да излезе напред в резултата. Първоначално в хода на сета белгиецът трябваше да наваксва пробив пасив, за да може да се добере до тайбрек, а там ролите многократно се сменаха. След силните първи минути в дългия гейм за французина, позволили му да поведе с 4:2, Давид с устойчива игра върна минибрейка пасив, само за да може след двойна да допусне ново изоставане, този път от 6:4. Дори това обаче не сломи Гофен, а той отговаряйки на всеки удар на Адриан не се предаде, съумя да се върне, за да може дочаквайки грешки на опонента, в крайна сметка самия той да поведе в отделните части. Този загубен сет обаче рязко сломи играта на Манарино и Гофен постепенно взе контол над събитията на корта и така успявайки да затвори срещата с 6:2 във втората част, белиецът си осигури място на 1/4-финалите.

https://twitter.com/TennisTV/status/1162068564876189696?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Устойчивостта на Медведев и Гофен им донесоха двусетови победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook