Устремен Григор не остави шансове на Рифис и стартира US Open с категоричен успех!

от в 00:18 на 31.08.2021
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров откри кампанията си на тазгодишното Открито първенство на САЩ с категорично победа в последователни сетове над участващия с "уайлдкард" представител на домакините Сам Рифис. Българинът показа класата си и превъзхождаше съперника си през по-голямата част от времето, за да се поздрави с крайния успех, дошъл след 6:1 7:6(3) 6:3 В следващата фаза на надпреварата хасковлията ще срещне победителя от мача между Алексей Попирин и Раду Албот.

В откриващите минути на двубоя си пролича разликата в класите на двамата състезатели, което, в комбинация с напрежението, обхванало американеца, водеше до изобилие от непредизвикани грешки от неговата ракета. Нашето момче побърза да се възползва от несигурността в представянето на неопитния си опонент и реализира пробив в първия възможен момент, след което набързо консолидира преднината си, за да се отправи към стола за почивка с аванс от 3:0.

Световният номер 18 бе изключително стабилен във всеки аспект, като уинърите от негова страна валяха един след друг. Агресивната му игра му даваше възможност да поема контрола в разиграванията, а това доведе до нов брейк в актива на сънародника ни, който уверено крачеше към успеха в частта и съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Интензитетът в играта на Гришо се запази и във втория сет, когато хасковлията отново се сдоби с 2 брейкбола, но не съумя да ги материализира след няколко непредизвикани грешки. Въпреки това пробивът не закъсня, тъй като още в следващото подаване на Рифис българинът успя да спечели 5 поредни точки, с което да обърне гейма от 40:0 и да осъществи брейк за 2:1.

Последва колеблив сервис гейм за Димитров, който изпита затруднения с първото си подаване, а след двойна грешка на брейкбол допусна моментално връщане на пробива. Това стечение на обстоятелствата сякаш даде необходимия импулс в играта на 22-годишния американец и освободен от досегашното напрежение, той заигра все по-уверено, което водеше след себе си множество удари, изпълнени с максимална сила и попадащи дълбоко в половината на българина.

От своя страна, поставеният под номер 15 продължи да бъде изключително солиден от дъното на корта и поддържаше равенството в геймовете в хода на целия сет, който в крайна сметка бе решен в тайбрек. Там най-добрият ни тенисист получи отрано инициативата и възползвайки се от неточностите от ракетата на младока, се доближи само на крачка от крайната победа.

Хасковлията пренесе устрема си и в началото на третия сет, когато Григор оказа натиск в противниковото подаване и за пореден път си осигури ранен пробив аванс, който затвърди след безкомпромисен сервис гейм, завършил с изумителен бекхенд по правата - 3:0. Оттам насетне нашият сънародник бе безкомпромисен на свое подаване и уверено се приближаваше към успеха, който стана факт след малко повече от 2 часа престой на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Устремен Григор не остави шансове на Рифис и стартира US Open с категоричен успех! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook