Уверен Григор не отпусна нито сет на Лайович за перфектно начало на Уимбълдън

от в 14:07 на 01.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се класира за втория кръг на Уимбълдън за десети път в своята кариера. Първата ни ракета имаше леки затруднения в третия сет от срещата си с Душан Лайович, но съумя да надиграе опитния сърбин чисто и да се класира за втория кръг - 6:3 6:4 7:5 за 1 час и 46 минути игрово време. По този начин десетият поставен си гарантира среща с един измежду Джунченг Шанг или бившия 1/4-финалист Кристиан Гарин, които играят в момента.

Първият сет се превърна в същинска наказателна акция на българина, която той приключи успешно за само 28 минути игра. Димитров реализира цели 13 уинъра срещу едва 5 непредизвикани грешки. Световният номер 10 проби още в дебютното подаване на своя съперник, след като вкара светкавичен ретур в краката на сърбина. Оттам насетне Григор беше абсолютно безупречен, като не загуби нито точка на първи сервис в хода на частта и за Лайович нямаше път обратно в резултата.

Вторият сет също започна много положително за шампиона от Бризбейн, който отново проби на старта, изпълнявайки великолепен минаващ удар, а непоставеният тенисист се озова на земята в края на разиграването. Бившият 1/2-финалист продължаваше да сервира на много високо ниво и трупаше с лекота директни точки от началния си удар, докато световният номер 56 трябваше да работи сериозно за всяка една точка на собствено подаване, а фаворитът категорично го надиграваше в продължителните размени от дъното на корта.

Постепенно обаче Григор увеличи значително грешките си от дъното на корта, а неговият сервис далеч вече не функционираше чак толкова добре. Това позволи на Лайович да изравни силите на корта и 34-годишният играч изглеждаше напълно способен да се върне в надпреварата за спечелването на частта, но нашият сънародник удържа на натиска и се приближи на само на сет от крайната победа.

Третата част не започна никак оптимистично за родния ни представител, тъй като сърбинът реализира брейк на старта и се откъсна напред с 3:0. Освен това се забеляза, че Димитров все по-често се държи за рамото и видимо намали скоростта на първото си подаване, само че той продължи да се бори и в крайна сметка затвори мача в последователни сетове, печелейки 5 от последните 6 гейма в двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уверен Григор не отпусна нито сет на Лайович за перфектно начало на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook