"Увериха ме, че ще играя през нощта": Остапенко обвини организаторите в подпомагане на Гоф

от в 10:02 на 06.09.2023
Калоян Соколов

Нещата в тениса могат да се променят с изключително бързи темпове и Йелена Остапенко е явен пример в това отношение. Латвийката онзи ден сътвори същински подвиг, отстранявайки световната номер едно Ига Швьонтек, за да се класира за 1/4-финалите на US Open, но вчера изглеждаше като бледа сянка на себе си и взе само два гейма в срещата си с Коко Гоф.

Остапенко пък изглежда не беше никак щастлив от решението на домакините да поставят срещата ѝ под номер едно в програмата на централния корт, което е напълно разбираемо с оглед на това, че тя завърши късно през нощта сблъсъка си с Швьонтек.

"Истината е, че не бях възстановена от предишния си мач. Тогава се прибрах в хотела около 2 след полунощ и бях изпълнена с адреналин, така че беше невъзможно да заспя преди 5-6 сутринта. По този начин до голяма степен оставаш без ден за почивка и нямаш никакво време за възстановяване, защото трябва да тренираш и минеш през обичайните процедури. Нормалното решение беше да играя по същото време или дори по-късно, тъй като Коко игра миналия си двубой в дневната сесия и имаше много повече време за почивка спрямо мен. Определено програмата беше далеч по-добра за нея.

Всъщност бях убедена, че ще играя във вечерната сесия, защото бях попитала предварително организаторите и те ме бяха уверили, че ще бъде така. Впоследствие видях програмата и видях, че ще изляза на корта още в първия мач за деня, което счетох за много странно. Мислех си, че ще бъдем поне втори в графика, защото все пак тя е местна любимка и бях неприятно изненадана" - признава бившата шампионка от Ролан Гарос.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Увериха ме, че ще играя през нощта": Остапенко обвини организаторите в подпомагане на Гоф Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | интервюта | йелан остапенко | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook