Уволнен преди края на турнира: Бивш финалист на Уимбълдън сменя провинилия се чешки капитан

от в 13:59 на 15.09.2024
Елеонора Александрова

Томаш Бердих е новият капитан на Чехия на Купа "Дейвис". Бившият номер 4 е един от най-успешните играчи в историята на страната си, а чехът може да се похвали с победи над всички представители на Голямата тройка на турнирите от Големия шлем, но самият той никога не е печелил "мейджър" титла, като върховото му постижение остава финал на Уимбълдън през 2010-та година. Освен в Тура, където печели общо 13 титли, Бердих много добре познава усещането от триумф в Купа "Дейвис", където е двукратен шампион в две поредни години - 2012-та и 2013-та година.

В момента Бердих работи с една от големите надежди на мъжкия чешки тенис  и настоящ номер 37 - Иржи Лехечка, който в момента представя Чехия на квалификациите за финалите в Малага, но неговите усилия няма да са достатъчни на централноевропейската страна да прескочи предварителната фаза, а затова вина носи и досегашия капитан Ярослав Навратил, който се опита в два поредни дни да разчита на видимо контузения Томаш Махач, който се отказа във всеки един от тези мачове (втората среща продължи точно 1 гейм)

Новината излезе от самия Бердих в социалните мрежи. Самият той бе кратък, като я обяви само с едно изречение "Отново в отбора, но този път в нова роля."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Уволнен преди края на турнира: Бивш финалист на Уимбълдън сменя провинилия се чешки капитан Елеонора Александрова
Теми:  
atp | купа дейвис | любопитно | томаш бердих | Чехия

Коментари





Следвайте ни в Facebook